Over ons

Wie zijn wij?

Airedale

In 1998 ben ik mijn hart verloren aan het Airedale Terrier hondenras. Mijn eerste Airedale Terrier kocht ik bij een dame die alles niet zo nauw nam en dit heeft me ertoe gestuurd om het anders aan te pakken. De eerste Airedale Terrier kocht ik in 2002, Boy was zijn naam. Deze flinke kerel was reeds 10 maanden oud toen ik hem kocht. De vorige eigenaars vonden hem te groot, waardoor deze terugging naar de fokster. Deze jongen is helaas op 6-jarige leeftijd van ons heengegaan. Daarna kocht ik opnieuw een reutje Hub en een jaar later onze eerste teef Choupette. Hierna volgde in 2012 ons Kira, in 2013 onze Herbie en in 2016 Rosie.

Enkele jaren geleden hebben we dan beslist om op kleinschalige basis te fokken met onze Herbie en twee teven, om onze passie voor dit hondenras verder te kunnen zetten. Dit doen we op een heel eerlijke en open manier naar de nieuwe eigenaars toe. De pups worden in huis geboren en verblijven volledig in familiale sfeer.

De kennelnaam From Xanihof is vernoemd naar ons hondenhotel en trimsalon Xanihof. In 2011 zijn we eerst met het trimsalon begonnen en een half jaar later met het hondenhotel gelegen in Nerem bij Tongeren.
Omdat we begaan zijn met onze pups en willen garanderen dat deze naar een goede thuis gaan, vragen we altijd eerst om naar de ouderdieren te komen kijken. Op die manier kunnen we elkaar leren kennen aan de hand van een verkennend gesprek.